Zuid-Afrikaanse Hoeden van Rogue

Rogue Outdoor hoeden

Vanaf nu kan je bij Western Point ook terecht voor de producten van Rogue!

Dit Zuid-Afrikaans outdoor merk gaat prat een sterke traditie van kwaliteitsproducten die met respect voor mens en natuur geproduceerd zijn. Ontdek hier alvast een eerste selectie outdoor hoeden van Rogue.

Voor meer over Rogue laten we de familie Selke aan het woord:

Het verhaal van Rogue

Eén van mijn vrienden vroeg me of ik een hoed wilde ontwerpen voor hem. Het moest er één zijn voor het buitenleven dat hij leidde. Hij vertelde me dat hij er nergens één kon vinden die voor hem ‘goed’ was. Ik vroeg hem: “Maar wat is dan ‘goed’ ”.

“Leer”, zei hij, “helemaal van leer en de juiste kleur. Het moet een brede rand hebben met een stijfsel wat de hoed in vorm zal houden, zelfs als ik er overheen rijd”. We besloten het dubbel te stikken voor het geval hij er ècht overheen zou rijden.
“Fantastisch”, zei hij: “krijg het in de juiste vorm en noem het ‘ROGUE’, dan zal ik je eerste klant zijn”.

Wij deden het en hij was onze eerste klant.

Ik zie hem regelmatig en hij draagt nog steeds die hoed. Hij is degene die onze hoeden heeft ontworpen, ik maak ze alleen.  We maken voornamelijk originele ‘Rogue’s. Soms verbeteren we kleinigheden, maar  we doen het in onze eigen excentrieke stijl. We volgen niemand anders.

Gemaakt in Zuid-Afrika- met trots

Ontworpen in Zuid-Afrika, door Zuid-Afrikaners. We leven in een hard,  maar fantastisch mooi land. Het dwingt respect af en dat geven we door het maken van unieke Zuid-Afrikaanse producten.

We bestaan al een tijdje…….sinds 1974 hebben twee generaties van de familie Selke hun naam gezet op  verscheidene artikelen die volgens hen de moeite waard zijn. We selecteren het beste natuurlijke leer en hebben ervaren lokale ambachtslieden, zowel mannen als vrouwen, in dienst om er zeker van te zijn dat wat we maken waardevol genoeg is om onze naam te kunnen dragen.  Het verleden heeft het bevestigd!

Mijn vriend bestaat echt. Hij is een combinatie van 3 mensen (twee vrienden en ik), allemaal sterke individuen die weten wat ze willen. Wat we nodig hebben maken we en wat we maken moet goed zijn want we gebruiken het. En niemand wil plastic, synthetische rommel hebben die er wel mooi uit ziet, maar niet het werk kan doen waar het voor gemaakt is.

In onze  wereld die meer en meer bedreigd wordt, willen we en kunnen we niet mee gaan in de ‘weg-werp’ cultuur die zo dominant aanwezig is.  We zullen nieuwe zolen onder schoenen zetten en repareren waar mogelijk is. Het is onze zaak!

Het merendeel van de producten die door ons worden gemaakt zijn authentieke ‘Rogue’ producten.  Onze producten zijn allemaal gemaakt van de beste kwaliteit materialen, wat weer een product van kwaliteit geeft wat nergens anders te vinden is. En hoewel we onze  uiterste best doen foutloze producten te leveren kunnen we niet garanderen dat alles wat we maken perfect is, omdat al onze producten met de hand zijn gemaakt.

Tenslotte zijn we allemaal mensen. 

Geplaatst in Outdoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Western Point Webshop
Western Point is sinds 20 jaar een groot- en kleinhandel in Western en Amerikaanse lifestyle producten. In onze Western Shop vind je een breed aanbod van cowboy hoeden en hemden tot outdoor kledij en wax jassen en niet te vergeten allerhande accessoires in Western, Amerikaanse en Australische stijl. Verder bieden we een uitgebreide collectie kledij aan voor Western Riding.
%d bloggers liken dit: