Shamballa armbanden, modejuwelen met mystieke kracht

Shambala Armband - violet roze quartzShambala armbanden (tegenwoordig al eens foutief Shamballa geschreven) bestaan al heel lang maar maken sinds 2011 een enorme opgang. Het is duidelijk de trend op het gebied van mode juwelen. Deze handgemaakte juweeltjes worden door vele Hollywoodsterren gedragen. Beroemdheden als Paris Hilton, Beyoncé, Chris Brown, Justin Bieber, Jay-z een ook Nederlandse en Vlaamse sterren dragen ze. Shambala armbanden staan voor de onvoorwaardelijke liefde, de vrijheid en de kracht die deze armbanden voortdurend met zich mee.

Bekijk onze collectie Shamballa armbanden.

Wat betekent Shambala of Shamballa eigenlijk?

De betekenis van Shambala, ook wel Shambhala, is “liefde en vrijheid”. Met liefde bedoelt men de verbondenheid die je via een aangeboren besef met je vader, moeder, God en de schepping hebt, maar ook de liefde voor jezelf. Met vrijheid wordt de vrijheid bedoeld om in jouw eigen kracht te stappen en vrijheid om te weten wie je bent.

Shambhala het paradijs

Shambhala zou een paradijs zijn, een mythisch koninkrijk dat zich ten Noorden van de Himalaya nabij Tibet bevindt. Er wordt voor het eerst gesproken over Shamballa rond het jaar 1100 in de Tibetaans Boeddhistische literatuur. De armbanden komen dus oorspronkelijk uit het Tibetaanse Boeddhisme, het mystieke koninkrijk van rust en spirituele vrede. In het Boeddhisme wordt aan onvoorwaardelijke liefde en barmhartigheid grote waarde gehecht. Dit betekent leven met een open hart, vanuit vertrouwen leven en geven en ontvangen.

Doet de Shamballa armband iets met je?

Een Shambala armband herinnert je aan het belang van mededogen en liefde, voor jezelf en voor anderen. De combinatie van stenen geeft je als drager van de armband kracht en energie, ofwel onvoorwaardelijke liefde. Je koopt geen juweel maar een gevoel van bescherming.

Het is net omwille van die spirituele betekenis van de Shamballa armbanden, dat ze vandaag weer helemaal hip zijn. De trendy handgeknoopte armbanden kunnen zowel door mannen als door vrouwen gedragen worden en kunnen in lengte aangepast worden zodat ze voor iedereen passen.

Wat is een echte Shambala armband?

Iedereen is op zoek naar de originele Shamballa armbanden omwille van de populariteit. Vragen die wij regelmatig krijgen zijn:

“Wat is een echte Shamballa armband?”
“Wat is een Shamballa armband?”
“Hoe weet ik of mijn Shamballa armband echt is?”
“Waar kan ik de originele Shamballa armanden vinden of kopen?”

Shamballa armbanden zijn armbanden in een typische stijl die al sinds eeuwen bestaat. Oorspronkelijk werden ze Shambhala armbanden genoemd en zijn ze van Tibetaanse origine. Ze hebben daar dezelfde rol als de Katholieke rozenkrans, namelijk helpen bij het meditatief bidden.

De belangrijkste eigenschap is dat de kralen op een koord geknoopt worden die dan dicht getrokken kan worden. De kralen worden uit vanalles gemaakt van gebakken klei tot echte diamanten. Er zit dan ook veel verschil in de kwaliteit en prijs tussen de verschillende soorten die op het internet verkochten worden.

De kralen kunnen dus uit verschillende materiale gemaakt zijn. Sommige zijn van metaal, been, hout, edelstenen of half-edelstenen en zelfs plastic. De populairste zijn die gemaakt met kristal. Elk van de kleuren van een Shambala armband heeft een andere betekenis. Lees meer over de betekenis van de Shambala kleuren in dit artikel.

Geplaatst in Fashion & Trend
One comment on “Shamballa armbanden, modejuwelen met mystieke kracht
  1. […] betekenen al die kleurtjes in Shambala armbanden nu eigenlijk? Of vraag je je af: wat is een echte shamballa armband? Lees dan dit artikel over de oorsprong van de shamballa […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Western Point Webshop
Western Point is sinds 20 jaar een groot- en kleinhandel in Western en Amerikaanse lifestyle producten. In onze Western Shop vind je een breed aanbod van cowboy hoeden en hemden tot outdoor kledij en wax jassen en niet te vergeten allerhande accessoires in Western, Amerikaanse en Australische stijl. Verder bieden we een uitgebreide collectie kledij aan voor Western Riding.
%d bloggers liken dit: