Betekenis van de Shambala armband kleuren

shambala-armband-kleuren

Wat betekenen al die kleurtjes in Shambala armbanden nu eigenlijk? Of vraag je je af: wat is een echte shamballa armband? Lees dan dit artikel over de oorsprong van de shamballa armband.

 • Zwarte Shambala armband
  Zwart staat voor de afwezigheid van licht en wordt geassocieerd met sterke, gezag, kracht, elegantie, formaliteit, dood, het slechte en het mysterie. Een zwarte Shamaballa armband is stijlvol, elegant en prestigieus, en meteen ook best verkocht kleur.
 • Witte Shambala armband
  Strikt genomen is wit geen kleur maar een mix van alle kleuren. Daarom wordt de witte shambala geassocieerd met de 7de chakra, de kroon chakra. Wit of doorschijnend wordt beschouwd als de kleur van de prefectie die duidelijheid en puurheid brengt wat de stroom van levenskracht versterkt. Het helpt lichaam, geest en ziel op alle niveau’s en staat voor volledigheid, compleetheid, waarheid, openheid en vriendelijkheid.
 • Rode Shambala armband
  Deze wordt geassocieerd met de eerste of basis chakra. Rood duidt op geworteld zijn en op het lichaamsbewustzijn. Het is actieve kleur. Het is de kleur van het bloed. Rood symboliseert levensenergie en levenslust maar kan ook op agressie duiden. Rood staat voor hartstocht en emotioneel vuur. Vuur verwarmt maar kan ook vernietigen. Een voorliefde voor rood kan erop wijzen dat er een sterke wilskracht is, een transformatie of het verlangen om op te vallen. Rood brengt het individu terug bij het ik–gevoel. Het verlangt dat men meer op zichzelf gericht moet zijn.
  Rood staat voor: warmte, warmbloedigheid, vuur, boosheid, humeurigheid, gevaar, vernietiging. Rood stimuleert, prikkelt en irriteert, maar geeft ook een gevoel van kracht, leren leven.
 • Oranje Shambala armband
  Oranje wordt geassocieerd met de lage buikstreek, het is de kleur van het tweede Chakra. Het duidt seksualiteit en relaties. Oranje is een vreugdevolle kleur. We zien het bij de zonsopgang en in vuur. Liefhebbers van deze kleur zoeken naar het wezen van de dingen en zijn optimistisch. Oranje heeft een verfijnde uitstraling waardoor het bijdraagt tot het ordenen van emoties en geeft zelfvertrouwen.
  Oranje staat voor: enthousiasme, energie, opgewektheid, het bevorderen van de bloedsomloop, schept ideeën, wilskracht, tijdelijke macht, omgaan met anderen.
  Een oranje shamabala armband is gelinked aan de intimiteit en balanceert creativiteit, haalt stress weg en andere zaken in het leven die het plezier blokkeren.
 • Gele of gouden shambala armband
  Gerelateerd aan de plexus is geel het zonnecentrum of de  kleur van de derde Shakra.Geel wordt in verband gebracht met energie, macht en emoties. Geel straalt! Geel verdraagt geen begrenzing. Geel is het symbool van de zon. Geel versterkt de Ik – en denkkrachten.
  Geel staat voor: opening naar wijsheid, rijpheid, verlossing, suggestie naar plezier, vrolijkheid, vreugde, stimuleert de verbeelding, maar ook jaloezie, agressie, onenigheid, wilskracht, geestkracht.
 • Groene Shamballa armband
  Groen verwijst naar het midden van de borstkas en is de vierde chakra.Het duidt op onvoorwaardelijke liefde en mededogen. Groen is de symbolische kleur van het hart en staat voor vrede en liefde, maar ook voor veranderingen en jaloezie. Groen werkt kalmerend en harmoniserend en geeft evenwicht.
  Groen staat voor: vrede, vriendschap, evolutie, overvloed, emotionele kalmte, rust, jeugdige energie, onervarenheid, hoop; maar ook van nijd, jaloezie, bijgeloof, in– en aanvoelend vermogen, lief hebben, open zijn voor anderen.
 • Blauwe Shambala armband
  De kleur blauw wordt geassocieerd met de keel chakra. Het symboliseert creativiteit, spreken en innerlijk horen. Blauw is de kleur van de hemel en het water, waardoor het een symbool is voor openbaring, vrede en sereniteit. Blauw is ook koel, helder en rustgevend. Blauw stimuleert daardoor ook de neiging tot onafhankelijkheid, de overgave aan het Zelf en het intuïtief weten.
  Blauw staat voor: meditatie, spirituele verruiming, creativiteit, harmonie met omgeving, oprechtheid, erkenning, uitdagingen, rust; maar ook vermoeidheid, depressie, zelfgenoegzaamheid, communicatie, religieuze inspiratie.
 • Indigo en Donker Blauwe Shambala armaband (amethist)
  Indigo en donker blauw staan in verbinding met het derde oog, helderziendheid en intuïtie. Indigo is diepdonkerblauw wat is ontstaan door vermenging van alle voorgaande spectrumkleuren. Indigo staat voor het nog net waarneembare en het onzichtbare. Indigo is daarom het symbool voor het universele bewustzijn. Voor indigo shambala armbandjes wordt vaak amethist gebruikt.
  Indigo staat voor: waarnemen, de werking van het derde oog, emotionele en spirituele vlak, geeft verkoeling en ontnuchtert, assertiviteit, ideeën, schouwen, de grenzen van het leven.
 • Violet roze kleurige Shambala armband
  Violet staat voor de zevende chakra helemaal bovenaan ons hoofd. Het duidt op de verbinding met het kosmische, de verlichting en de extase. Naast violet wordt ook wit gebruikt als kleur voor het zevende Chakra. Violet roept mystieke inspiratie op. Het is ook een koninklijke kleur en staat dan voor geloven in en transformatie. Violet staat ook voor het individualistische gevoel en als innerlijke zelfwaarneming maar slaat ook op boetedoening, spiritualiteit.
 • Turqoise shambala armband (Turkoos)
  Turquoise wordt geassocieerd met rijkdom en deze steen (turkoos) wordt ook gebruikt als een beschermende amulet.

Bekijk onze volledige collectie Shamballa armbanden in alle kleuren

Geplaatst in Fashion & Trend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Western Point Webshop
Western Point is sinds 20 jaar een groot- en kleinhandel in Western en Amerikaanse lifestyle producten. In onze Western Shop vind je een breed aanbod van cowboy hoeden en hemden tot outdoor kledij en wax jassen en niet te vergeten allerhande accessoires in Western, Amerikaanse en Australische stijl. Verder bieden we een uitgebreide collectie kledij aan voor Western Riding.
%d bloggers liken dit: