De historische Route 66

Route66 bord

Route 66 bord

U.S. Route 66 of zoals iedereen zegt Route 66 (US66) was een historische autoweg (U.S. Highway) in de Verenigde Staten, die begon in Chicago, en eindigde aan het strand van de Stille Oceaan in Santa Monica bij Los Angeles. De totale lengte was 3940 km. US66 loopt door Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. De weg wordt ook de Will Rogers Highway genoemd.

In 1985 werd US66 officieel opgeheven, nadat het Interstate Highway System het langeafstandsverkeer had overgenomen. Veel toeristen volgen nog steeds het oude traject van Route 66. Daarom is Route 66 een populair onderwerp voor allerhande route 66 accessoires, souvenirs en leuke geschenken zoals t-shirts, buckles, portefeuilles en zelfs bretellen. Daarbij is het bekende logo van route 66 steeds prominent aanwezig

Koop hier Route 66 accessoires en t-shirts en accessoires.

De historische route is dus een toeristische attractie geworden, een trip met talrijke bezienswaardigheden. Getuige hiervan deze kaart van route 66 met tips over de ganse lengte van de route.

Route 66 map

Geplaatst in Route 66

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Western Point Webshop
Western Point is sinds 20 jaar een groot- en kleinhandel in Western en Amerikaanse lifestyle producten. In onze Western Shop vind je een breed aanbod van cowboy hoeden en hemden tot outdoor kledij en wax jassen en niet te vergeten allerhande accessoires in Western, Amerikaanse en Australische stijl. Verder bieden we een uitgebreide collectie kledij aan voor Western Riding.
%d bloggers liken dit: